Оглавление блога

воскресенье, 15 мая 2011 г.

Куриный бульон с клёцками


БУЛЁН КУРЫНЫ З КЛЁЦКАМІ

Куриный бульон с клёцками

500 г курынага мяса, 1 морква, 1 цыбуліна, 1 яйка, 0,75 шклянкі мукі, 1 ч. лыжка сметанковага масла, соль, лаўровы ліст, зелень.

500 г куриного мяса, 1 морковка, 1 луковица, 1 яйцо, 0,75 стакана муки, 1 чайная ложка сливочного масла, соль, лавровый лист, зелень.

Падрыхтаванае курынае мяса заліць халоднай вадой. Калі яна закіпіць, зняць пену, пакласці ачышчаныя моркву і цыбуліну, варыць на слабым агні да гатоўнасці мяса, у канцы прыгатавання дадаць соль, лаўровы ліст. Булён працадзіць.

Приготовленное куриное мясо залейте холодной водой. Когда она закипит, снимите пену, положите очищенную морковку и луковицу и варите на слабом огне до готовности мяса. Перед сàмой готовностью, добавьте соль и лавровый лист. Готовый бульон процедите.

Муку, яйка, соль, масла, каля чвэрці шклянкі ахалоджанага булёну старанна перамяшаць. З атрыманага цеста аддзяляць лыжкай невялікія клёцкі і апускаць іх у булён, варыць 5 хвілін.

Тщательно перемешайте муку, яйца, соль, масло, примерно четверть стакана охлажденного бульона. Из полученного теста ложкой вырежьте небольшие клёцки, запустите их в бульон и варите 5 минут

Падаць з кавалачкамі курынага мяса, пасыпаўшы змельчанай зеленню кропу або пятрушкі.

Подавайте с кусочками куриного мяса, посыпав мелко нарезанной зеленью укропа или петрушки.

СВІНІНА Ў ЦЕСЦЕ

Свинина в тесте

500 г свініны (кумпяк), 100 г здору або алею, 100 г мукі, 0,5 шклянкі малака, 1 яйка, соль, перац, часнок.

500 г свинины (окорок), 100 г нутряного сала или растительного масла, 100 г муки, полстакана молока, 1 яйцо, соль перец, чеснок.

Свініну тонка нарэзаць упоперак валокнаў, моцна адбіць, пасыпаючы кожны кавалак соллю, перцам і дробна нарэзаным часнаком. З мукі, яйка і малака прыгатаваць вадкае цеста, дадаць трошкі солі. Апускаць кавалкі падрыхтаванага мяса ў цеста і смажыць з абодвух бакоў у вялікай колькасці тлушчу.

Нарежьте свинину тонкими ломтиками поперек волокон, сильно отбейте, посыпав каждый кусок солью, перцем и мелко нарезанным чесноком. Из муки, яйца и молока приготовьте жидкое тесто, добавьте немного соли. Опускайте заготовленные куски мяса в тесто и поджарьте с обеих сторон в большом количестве жира.

Комментариев нет :