Оглавление блога

понедельник, 6 апреля 2015 г.

Анализ крови на интенсивность аллергических реакций



Blood test predicts severity of peanut and seafood allergies, experts say
По анализу крови можно судить об интенсивности аллергических реакций на арахис и на морепродукты

April 1, 2015

A new blood test promises to predict which people will have severe allergic reactions to foods according to a new study led by Mount Sinai researchers and published online in the The Annals of Allergy, Asthma & Immunology.
Разработан специфический анализ крови, который позволит выявить людей с интенсивными аллергиями на продукты питания.


To detect food allergies, physicians typically use skin prick tests or blood tests that measure levels of allergen-specific IgE (sIgE), a protein made by the immune system. However, these tests cannot predict the severity of allergic reactions. Oral food challenges, in which specific allergens are given to patients to ingest under physician supervision to test for signs or symptoms of an allergic reaction, remain the gold standard for diagnosing food allergy even though the tests themselves can trigger severe reactions.
Обычно врачи выявляли аллергии на продукты с помощью проколов кожи или анализов крови на уровни специфического для аллергенов белка IgE (sIgE), вырабатываемого иммунной системой. Эти анализы определяли наличие аллергии, но не ее интенсивность. Пероральные методики, когда пациенту, под наблюдением врача, "скармливали" аллерген, а об интенсивности реакции судили по симптомам, отнюдь не безвредны. Но
они по-прежнему широко применяются для выявления аллергий на продукты питания.


In the newly published study, Mount Sinai researchers from The Mindich Child Health and Development Institute and the Jaffe Food Allergy Institute report that by counting the numbers of one type of immune cell activated by exposure to a food, a simple, safe blood test can accurately predict the severity of each person's allergic reaction to it. The immune cell measured is the basophil, and the blood test, the basophil activation test or BAT, requires only a small blood sample and provides quick results.
Теперь ученые предложили простой и безопасный тест аллергии на еду, по образцу крови, в котором подсчитывают число иммунных клеток определенного типа, активированных аллергией на еду. Он надежно определяет интенсивность аллергических реакций на тот или иной продукт у каждого отдельного пациента. Поскольку считают базофильные лейкоциты, тест назвали basophil activation test (BAT). Небольшой образец крови, и вскоре готов результат.


"Although the blood basophil activation test has been shown to be an important addition to the tools available for discriminating between allergic and non-allergic individuals and predicting the severity of food allergy reactions, at this time it is only approved for research purposes," says senior author Xiu-Min Li, MD, Professor of Pediatrics at the Icahn School of Medicine.
Пока тест BAT разрешено применять лишь в исследовательских целях.


Investigators took blood samples from 67 patients, ages 12 to 45 years, who also underwent a food challenge with a placebo or with peanut, tree nut, fish, shellfish, or sesame. The goal was to see if the BAT test results would correlate with food challenge results. The study was double blinded, so neither researchers nor patients knew which person received a placebo or one of the allergens, which were administered at random.
Чтобы узнать, насколько коррелируют результаты двух методик, BAT и пероральной, ученые взяли образцы крови у 67 пациентов 12-45-ти лет, тестируемых и пероральным способом. Одни глотали плацебо, другие - арахис, лесные орехи, рыбу, ракообразных, кунжут. Опыты провели двойным слепым методом, ни врачи, ни пациенты не знали, кто проглотил плацебо, кто аллерген - пациентов выбирали наугад.


Before the randomized food challenge, researchers collected blood from all patients and analyzed the results, which showed a strong correlation between BAT testing data and food challenge severity scores. This finding provides evidence that BAT testing can reduce the need for food challenges not only for peanut, but also for tree nut, fish, shellfish, and sesame and perhaps for other foods.
Перед пероральным способом со случайной выборкой, ученые взяли и исследовали образцы крови у всех пациентов. Данные об интенсивности аллергий, полученные обоими тестами, довольно точно коррелировали. Значит, тест BAT может заменить пероральный не только для аллергий на арахис, но и на лесные орехи, рыбу, ракообразные, кунжут, возможно, и на другие пищевые аллергены.

См. также другие мои посты об аллергии:
Аллергия: польза а не вред?
http://perevod99.blogspot.ru/2015/04/blog-post_34.html
У вас аллергия, а вы даже не в курсе!
http://perevod99.blogspot.ru/2015/04/blog-post_9.html
Атопическая экзема
http://perevod99.blogspot.ru/2015/04/blog-post_42.html
Прорыв в борьбе с аллергией
http://perevod99.blogspot.ru/2015/04/blog-post_7.html
Анализ крови на интенсивность аллергических реакций
http://perevod99.blogspot.ru/2015/04/blog-post_18.html
Посудомоечные машины способствуют развитию аллергии
http://perevod99.blogspot.ru/2015/04/blog-post_48.html

Комментариев нет :